Hier vindt u alle informatie met betrekking tot onze projecten binnen België. Voor meer info over een bepaald project kan u op de nieuwsberichten klikken.

Deze projecten zijn allemaal gesitueerd binnen België en hebben steeds een verband met Fairtrade, lokale producten, werkgelegenheid creëren enzoverder.

MunDo te Houthalen (voorheen ComPani)

ComPani is een coöperatieve vennootschap met een sociaal oogmerk waarbij het principe van financiële winst ondergeschikt is aan de doelstelling van ‘anders ondernemen’. ComPani staat voor een bakkerij met een koffie- en eethuis waar bijzondere aandacht gaat naar het gebruik van ‘goede’ grondstoffen. Hiermee bedoelen we lokale, bio, en/of Fair Trade producten en werkgelegenheden. Daarnaast staat ook de herwaardering van ambachtelijk werk en de werkkansen voor personen met een beperking centraal.

MunDo is ook de nieuwe overkoepelende term voor:

De WereldWinkel

Voor de verkoop van (h)eerlijke producten bent u bij de WereldWinkel aan het juiste adres. Niet alleen houdt men bij deze producten rekening met de mens, ook het milieu wordt gerespecteerd. Eerlijke productie en handel zijn gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. Met uw aankoop heeft u niet enkel een mooi, lekker of speciaal product, u draagt ook uw steentje bij aan de ontwikkeling van de producenten zodat ze een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

De Brouwerei.

Als rode draad gebruiken we hier het promoten van duurzaamheid in alle mogelijke manieren van denken en handelen. Van lokale productiewerkzaamheden in kleine groepjes (brood bakken, confituur maken, naaiatelier, repaircafé), workshops, uitwisselingssessies (bv over mobiliteit en duurzame vakanties), kennismaken met filosofie, lokale alternatieven, films, ...

We willen vooral individuele mensen met een gemeenschappelijke passie samenbrengen om hen te leren hoe ze het als groep nog beter kunnen doen.

De Trawanten te Hasselt

Een actiegroep voor thuislozen in Hasselt.

Andere Belgische projecten

Andere projecten waarbij Bodhi de handen uit de mouwen steekt.