Het is zo ver. Vandaag gaan we naar Dehli. We vertrekken om 6u30 om op tijd op de luchthaven te zijn. We nemen het vliegtuig om 9u10 en landen om 11u40. Shastri, een medewerker van het Tara-ptoject, staat ons enthousiast op te wachten.

In Delhi is er op dit moment smog-alarm waardoor vandaag enkel nummerplaten met een even getal de weg op mogen. Het verkeer lijkt hierdoor minder hectisch dan in Bhubeneswar. Ook de koeien en het afval op de weg zijn minder aanwezig. We rijden maar liefst 30 minuten naar ons hotel dat ook in Delhi ligt, terwijl we het gevoel hebben dat we kunnen doorrijden. Delhi is 1484 km² groot en bevat 11 miljoen mensen. Te vergelijken met de inwoners van België in tweederde van Limburg.

Aangekomen in het hotel worden we ontvangen met een heerlijke maaltijd. In Bhubaneswar kregen we rijst met curry's en wraps terwijl we in Delhi een andere variant op dit eten krijgen. Als drank ontdekken we lassie (= melk met yoghurt).

We bezoeken de Lodi gardens die aangelegd werden in 1936 in opdracht van Lady Willingdon. Het is werkelijk een magische omgeving. Je ziet mensen sporten met op de voorgrond magnifieke graftombes, planten en exotische vogels. De Arabieren, dus mogols, bezetten het gebied in de 15e eeuw en lieten tombes bouwen door de locale hindoeïstische architecten. Je ziet ook hier en daar een paar hindoeïstische elementen terug. De Sayyid - en Lodidynastie waren de laatste sultans in Dehli.

We sluiten de dag opnieuw af met een heerlijke maaltijd. Dit keer nemen we een tuktuk terug naar het hotel. Deze chauffeurs lijken nog zotter te rijden en zien in alle kleine spleetjes van het verkeer (ook al is het tegen de richting in) een opportuniteit om sneller ter plaatse te geraken.

Gelinkte projecten
No items found.
Gelinkte Reizen