We bezoeken scholen, watervoorzieningen en sanitairprojecten.

De eerste stop is 'cuttack platform school'. Kinderen die niet meer naar school gaan en op straat leven aan het station, worden begeleid in hun kennis en sociale vaardigheden opdat ze in een school kunnen instappen. Mensen uit de slums worden door Ruchika opgeleid om les te kunnen geven. De kinderen komen zo'n 3 uur/dag. Op de andere momenten bedelen ze om inkomsten voor het gezin te verkrijgen.

Daarna bezoeken we het Choudwar sanitair project. Er worden waterpompen geplaatst en filters voor drinkbaar water. Tijdens het regenseizoen wordt water opgevangen waardoor de mensen het jaar door hun handen kunnen wassen, drinkwater hebben, de wc kunnen doortrekken, zich kunnen douchen, ...

We bezoeken een school en verschillende slums die gebruik maken van deze installaties. Ruchika sponsort dit project maar het is de bedoeling dat ze zelfstandig het onderhoud van het gebouw doen. Het wordt beheerd door een groepje vrouwen die 60 tot 100 Indian Roepies per maand vragen per gezin opdat ze poetsvrouwen en herstelwerk kunnen betalen. Het valt op dat de mensen hier leven in kleine stenen, lemen of plastieken huizen en weinig hebben. Dit project zorgt voor een grote verbetering van hun levensstandaard. En ookal hebben ze niet veel, wat ze hebben willen ze met trots laten zien en ze leggen niet graag de nadruk op de minder mooie plaatsen. De deur van een wc die tijdelijk stuk is wordt bijvoorbeeld dicht gedaan.

We sluiten de dag af met het bezoek aan twee remedial education centres. Ze geven hier voor en na de schooltijden een herhalingsles zodat ook kinderen die minder goed kunnen volgen, thuis geen huiswerk kunnen maken, ... hier kunnen bijbenen. Ze zitten in groepjes van vier à vijf kinderen en worden zo gemixt dat sterke en zwakkere kinderen kunnen samenwerken.

Gelinkte projecten
No items found.
Gelinkte Reizen