Deze dag vertrekt de bus om 6 uur. Ook vandaag hebben we gasten. Naast Gladston en Ashley nemen we een Deense vrouw mee die de roots van haar overgrootouders komt achterhalen. Haar overgrootvader kwam naar India als priester en bouwde de school mee uit. Ook nemen we de manager van de school mee. Zij is ook priesteres en begeleid alle projecten (ze organiseert een school voor de dropouts, ze zorgt voor een onderdak voor de vrouwelijke weduwe dalits en leert hen skills aan om kledij te maken, ...).

Vandaag bezoeken we twee tempels en een zijdeweverij. Als eerste bezoeken we de Airavadesvara (=witte olifant) tempel in Darasuram. Deze werd gebouwd door Raja Raja I, iemand van de Chola familie die leefde tussen 1012 en 1044. Op de Shiva tempel vind je afbeeldingen van 4 heiligen die destijds mysterieke verhalen zongen over de goden. Wandelend op de site dromen we weg in de verhalen over de beelden die we zien. De beelden geven het dagdagelijkse leven weer. Een vrouw en een man die ruzie hebben, dansende shiva, ... Je kan ook restanten zien van kleurrijk plaaster dat tegelijkertijd mooi was maar het beschermde het gebouw tegelijkertijd.

We bekijken onderweg een weverij waar Saris uit zijde of katoen gemaakt worden. Per Sari is er tussen de 5 รก 25 dagen werk. De kostprijs hangt af van de arbeidsuren, het patroon en het materiaal dat gebruikt wordt. Het kan gaan van 2.000 roepie tot 28.000 roepie. Nadien bezoeken we ook nog een andere Shiva tempel in Udayarpalayam. De tempel noemt Gangei Kondacholapuram (=de man die het water uit de ganges haalde). De zoon van Raja Raja I, Rajadhiraja, leefde tussen 1018 en 1054 en bouwde deze tempel. Ook hier vind je dezelfde mysterieuze verhalen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat deze koning water uit de heilige Ganges rivier haalde en naar hier bracht. Sommigen zullen echt zijn en sommigen niet. We rijden een lange weg terug na alweer een mooie dag.

Gelinkte projecten
No items found.
Gelinkte Reizen