Tijdens de eerste dag (eigenlijk zijn het al twee dagen maar door de vliegreis lijkt het maar één dag) kan Indië al een eerste impressie geven.

Met 11 enthousiaste personen vertrekken we op 1 november om 10u in Zaventem. Op 2 november om 8u30 lokale tijd komen we aan in Bhubaneswar.
Er is 4,5 uur verschil waardoor we eigenlijk in de toekomst reizen. In totaal vliegen we 11 uur en overbruggen we enkele uurtjes op de luchthaven van Zaventem, Zürich en Delhi met een krant, toffe gesprekken, spelletjes en een kop koffie of thee. Na 3 vluchten en een zeer korte nacht zijn we allemaal op onze eigen manier toe aan rust.

Buiten aan de luchthaven worden we reeds opgewacht door 3 busjes en rijden we door naar onze bestemming.
Hier zelf rijden lijkt wel een doodwens. Iedereen rijdt wild toeterend rakelings langs elkaar. Toch blijken de "regels" hier te werken en komen we veilig aan.

We bereiken Ruchica Social service organization om 9u30, dat de komende dagen ons verblijf zal zijn. We maken kennis met de lekkere kookkunsten van Nando en krijgen daarna een welverdiend middagdutje. Tijdens de namiddag spreekt Herman over het project en stellen Dwivedi, Benudhar en Sahu het programma voor de komende dagen voor. ‘s Avonds gaan we er al meteen voor en leren we met onze handen eten (allez, eigenlijk 1 hand want het is onbeleefd om met dezelfde hand te eten als dat je jezelf reinigt).

Het valt ons op hoe enthousiast de groep is en hoe iedereen open staat om andere culturen te leren kennen.

Groetjes vanuit Bubhaneswar

Gelinkte projecten
No items found.
Gelinkte Reizen