Vandaag vertrekken we om 5 uur vanuit ons hotel in Dehli. We gaan richting het Zuiden, Chennai. Om 8u30 hebben we onze vlucht en we komen aan om 11u30.

Gladston en Flo is het koppel dat ons hier zal begeleiden. Ahsley, de neef van Flo, haalt ons op aan de luchthaven met een sjieke bus. Onderweg naar het hotel zien we ons eerste ongeluk. Een motor slipte op de weg. Gelukkig droegen de opzittenden beiden een helm waardoor ze er met een schram van af kwamen. Vaak draagt enkel de man een helm. Het is straf dat dit het eerste ongeval is dat we zien in zo een hectisch verkeer. In het hotel lunchen we met Ashley en Gladston.

In de namiddag bezoeken we de Saint Thomas church. De kerk werd in de 16e eeuw gebouwd door Portugese ontdekkingsreizigers en herbouwd met de status van kathedraal door de Britten in 1893. Dit soort kerk kennen we in België niet. Het is afgewerkt met hout en stenen en de schoenen moeten uit om de tombe van St Thomas te bezoeken.

Ook bezoeken we een hindoeïstische tempel (Arulmigo Kapaleeswar). Het is vernoemt naar de pauw waar Shiva op rijdt. We zien een vrolijke tempel met kitscherige maar veelvuldige kleuren en kinderen die al dansend de verschillende goden uitbeelden. Mensen bidden tot de verschillende goden en zoeken ook een heling bij het water. Het geeft toch een vrolijkere sfeer dan Jezus die gruwelijk aan het kruis hangt.

We sluiten de dag af met een enorm warm onthaal tijdens een etentje met Erika, Ashley, Gladston en Flo in het restaurant van familie van Flo (the mallu joint). Erika is een Mexicaanse studente die vecht voor vrouwengelijkheid en speelt vooral in op menstruatieproblemen. Ze bedenkt materialen die gebruikt kunnen worden bij menstruatie zoals een vuilbak of het ontwerp van maandverband, wil vermijden dat vrouwen moeten vastgebonden worden, dat ze het huis nog uit mogen, ...

Met een moe maar voldaan gevoel vertrekken we naar ons bed. Het was een warm welkom met aangename gesprekken.

Gelinkte projecten
No items found.
Gelinkte Reizen