Op weg naar Konark, de zonnetempel

November 20, 2017
India reis 2017

Vanmorgen eerst nog een patiëntje onderzocht, en dan op weg naar Konark, de zonnetempel. Gebouwd in de 12e eeuw, was de tempel toegewijd aan Surya, de God van de zon. De tempel stelt een grote wagen voor, met 12 wielen, getrokken door 7 paarden waarmee de zonnegod Surya elke morgen aan de blauwe hemel verscheen, om ’s avonds weer te verdwijnen. 

Een kolossale blok steen, vol met fijn uitgewerkte beelden over het dagelijkse leven van een koning, met dansende nimfen, trommelaars, fluitspelers, olifanten in optocht, praalwagens, vogels, dieren, vissen, mythologische figuren en decoratieve beelden. Sommige beelden krijgen heel wat belangstelling van gniffelende mannen en vrouwen. 

Met enige moeite kregen we de groep toch doorheen deze moeilijke passage.Van Konark reizen we dan naar Nimipara, het dorp van Benudhar, een van de managers van Ruchika. Na een overheerlijk maal wandelen we door het dorp, waar we een patiënt moeten opvolgen. Een typisch Indisch dorp, met gescheiden plaatsen voor Brahmanen en Non-Brahmins. 

En tegen de avond worden we verwacht op het trouwfeest van een nichtje van de familie. Limonade en ijs voor ons, gezien de pittig gekruide schotels.Morgenvrroeg reizen we door naar Delhi, waar de familie Knoops ook aankomt vanuit Kolkata. We zijn dan weer samen op pad.Morgen meer …

Andere berichten van dit project