Op bezoek bij een huisweversfamilie

November 14, 2017
India reis 2017

Het regent in Chennai. Meer dan gewoon, en ‘gewoon’ is al een hele ‘klats’. Er is gevaar voor overstromingen, sommige straten staan onder water, en alle scholen zijn uit voorzorg vandaag gesloten. 

Toch zijn we naar Mount St; Thomas gegaan, de plaats waar St; Thomas in de eerste jaren van onze jaartelling zou gestorven zijn. Vermoord eigenlijk, iets wat we met weinig subtiele schilderijen kunnen zien in het kerkje dat de Portugezen hier hebben gebouwd in 1543. Ze hebben hier ook een hele verzameling relieken, waaronder een teenkootje van St; Thomas. 

Volgende halte vandaag was een weversdorp, waar we op bezoek gingen bij een huisweversfamilie. Hartelijke ontvangst, en met fierheid vertelde broer en zussen over hun vak dat al generaties lang in huis werd uitgevoerd. Maar langzaamaan hebben ze moeten afbouwen, omdat de inkomsten dalen, en omdat de jongere generatie niet meer voor deze job kiest, maar ingenieur en computerdeskundige willen worden.En door de regen terug naar huis, in een verschrikkelijke traffic jam, wat ook een ervaring is.

Morgen meer … !

Andere berichten van dit project