Infosessie: Leven & werken in India

April 12, 2018
Publicaties & lezingen
Universiteit Hasselt | Agoralaan, gebouw D | 3590 Diepenbeek             Leven en werken in India. Wil je graag meer weten over de geschiedenis van India, het kastesysteem, het hindoeïsme, etc...?    Ben je van plan dit academiejaar of verder in je studieloopbaan naar India te reizen in het kader van een inleefstage of onderzoek, of gewoon als toerist?

ook in 2018 - 2019 organiseren we drie india-Lezingen

Dokter Herman Kuppers en kinesitherapeut Valentin Schroyen, beiden verbonden aan de UHasselt, zijn al jaren actief in India met het Bodhi-Project (www.bodhi-project.be). Ze werken samen met lokale NGO’s in Bhubaneswar, Chennai en Delhi, telkens in Community Based Programs. Hun aandacht gaat vooral naar rehabilitatie van slumbewoners, met speciale aandacht voor slumkinderen met een handicap en hun revalidatie. Telkens nemen ze drie studenten kinesitherapie mee op stage.

Tijdens deze drie lezingen spreken ze met veel passie over de confrontatie met "Incredible India". Leven en werken in India is niet altijd eenvoudig en met deze voorbereiding zijn Indiareizigers en studenten op stage beter gewapend tegen de cultuurschok die ze zeker zullen tegenkomen. Ook het begrijpen van de context wordt gemakkelijker als je verstaat waarom mensen soms anders reageren dan we verwachten, of waarom sommige dingen niet kunnen, en andere dan weer wel. Het contact met de lokale bevolking verloopt ook eenvoudiger indien men wat kennis heeft over hun goden, geschiedenis en cultuur.

De drie lezingen worden geïllustreerd met foto s en filmfragmenten en staan open voor iedereen die interesse heeft in leven en cultuur van India. We voorzien tijd voor vraag en antwoord.

Op aanvraag geven we graag deze lezingen, of een deel ervan, op verplaatsing.

     

Inhoud lezingen:

Deel 1 - Een Geschiedenis van India deel I: van begin tot 1900

Geschiedenis van India: ontstaan: de Indusvallei - geschriften en epische verhalenEen schets van het "Godenrijk" Hindoeïsme, Jains en Boeddhisme…

Deel 2 - Het kastesysteem

Inzicht in het Kastesysteem en de dagelijkse realiteitMahatma Gandhi, Dr. Babasaheb Ambedkar en Vallabhbhai PatelQuota systeem & positieve discriminatieLaws to protect DalitsDe Vrouw in India…

Deel 3 - Een Geschiedenis van India Deel II: van 1900 tot 2018

De As-Tijd en de Verlichting - De onafhankelijkheidsstrijd - De partitie van het koloniale India - India vandaag…            

Andere berichten van dit project