IndiaDag, zondag 22 september 2019 - terugblik

September 25, 2019
Actueel - Indiareis 2019

IndiaDag 22 september 2019 - terugblik


Wat een opkomst! We zijn blij en vereerd dat we jullie in zo’n grote aantallen hebben mogen ontvangen, toespreken en informeren. Tijdens het welkomstmoment konden jullie genieten van drankjes en versnaperingen, voorzien door Wereldwinkel Houthalen. Het was fijn om jullie enthousiasme naar ons toe te mogen ervaren: van uit elke hoek kregen we vragen, bedankjes en aanmoedigingen rond onze Indiareis. Ook tijdens de lunch, voorzien door De Wroeter, konden we hier en daar mensen te woord staan. En erna de speech van Herman, Valentin en Moon Sharma. Ze vertelden over de werking van het Bodhi-project en alle projecten die hierin vervat zitten. Moon betuigde haar uiterste dank voor de talrijke aanwezigheid, maar ook voor alle steunacties en het feit dat Bodhi meehelpt aan de opbouw en duurzaamheid van TARA. Ergens bouwen de makers van TARA in zekere zin ook mee aan het Bodhi-project: inzichten zijn overdraagbaar en daarmee cruciaal voor een goede projectwerking, en ook gebruikt kunnen worden in Ruchika en andersom. Omdat een speech ook voorbereiding vergt, hebben we tijdens het schrijven ervan India weer even kunnen herbeleven, vier weken na opnieuw hervallen te zijn in onze oude patronen. Van de voorbereidingsfase tot de terugvlucht: we hebben er de leukste en moeilijkste momenten uitgekozen om nog eens een laatste keer met jullie te delen. De positieve reacties achteraf waren dan ook heel bemoedigend.

In de namiddag mochten we jullie ook zien genieten van de heerlijke Lassi en Chai, gemaakt door een van de eerdere lichtingen India-studenten en de (h)eerlijke taarten die voorzien werden door ComPani.

Nogmaals heel erg bedankt aan iedereen die de tijd heeft genomen om langs te komen, alle vrijwilligers die geholpen hebben, De Wroeter, GreenVille en ComPani.

Evelyne


PS: de wegwerpbare bordjes werden bewust door Greenville gekozen met een reden, namelijk het feit dat ze bio-recycleerbaar zijn en dat ze zorgen voor de tewerkstelling van personen met een beperking.

Andere berichten van dit project